Veranderdrang

Een klein herkenbaar Anna probleempje vandaag op de blog. Veranderdrang. Ik zie het om mij heen ook steeds meer. Niks in huis blijft op 1 plek. De tijden van de 2 symmetrische bloempotten die tot in den treure op de vensterbank blijven staan is voorbij. Wedden dat jij ook weleens op de bank zit en het ineens ‘zat’ bent. Je wilt het anders. Een andere indeling. Ander behang op de muur. Kleur, of toch juist niet. Veel pruttel of minimalistisch. Industrieel of nee wacht, liever Scandinavisch. Wat een ellende. Naast dat je het echt anders wilt, moet je ook nog kiezen in een stijl en uitstraling. Van een afstandje kan ik je daar lastig tips voor geven. Maar als ik weer eens een ‘veranderdrang bui’ heb, dan los ik dat budget-proof op. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Veranderdrang budget-proof

Veranderdrang is een term die ik vaak gebruik als ik weer ‘iets’ anders wil in huis. En die term gooi ik regelmatig over tafel. Mijn vriend zegt weleens gekscherend (of hij heeft gewoon gelijk) dat ons huis inmiddels al 5 cm kleiner is geworden door al die lagen verf en behang op de muren(…) En onze zolder ligt bomvol veranderdrang accessoires. Oftewel, afgedankt spul die de buien van veranderdrang niet hebben overleefd. Nu denk je, of tenminste dat denk ik, dat kost toch een vermogen? Kan. Maar je kunt het ook budget-proof oplossen.

Recycle

Ben je ineens die blauwe trendkleur zat? En dat terwijl je net naast je muur, ook dat oude kastje van je oma een blauwe lik verf had gegeven. En je accessores zoals vazen, plankjes en lijstjes op/aan de wand had gekocht in diezelfde hippe kleur. Mijn budget oplossing; pak de kwast en schilderen maar. Je kan de meeste accessoires een tweede leven geven door een fris nieuw geschilderd kleurtje.

Ontdek alles over schilderwerk

Marktplaats

Heb je een item gezien die je hééél graag wilt. Alleen is de nieuwprijs van dat item ongeveer de helft van je salaris? Dan is marktplaats dé oplossing. Dat ene item is misschien wel het veranderdrang object van een ander. Zo kan je deze voor een lief prijsje vast overnemen. En en en, je kan natuurlijk je spul wat je anders op zolder gooit ook op Marktplaats gooien. Naast Marktplaats kan je natuurlijk ook (rommel)markten en kringloopwinkels afstruinen, of zoek op Instagram eens op #instagramkoopjeshoek.

Kies groot

Een tip die ik eigenlijk zelf ook meer moet toepassen. Beetje tegenstijdig wellicht als je denkt aan dit onderwerp. But, het werkt ongetwijfeld. Kies eens voor een groter en dus duurder item voor in huis. Een mooi vloerkleed, of die ene designlamp. Doordat je die grotere en duurdere items in huis hebt, heb je minder het gevoel dat je dat moet veranderen. Of misschien is het gevoel er wel, maar je dóet het niet zo snel. Zo nu en dan een nieuwe (budget)poster aan de wand naast die design wandlamp staat gelijk heel anders, zonder dat je de hele boel moet veranderen. Rare tip misschien, maar het werkt!

Doe het lekker zelf!

DIY

Heb je 2 linkerhanden? Dan is deze tip niet voor jou bedoeld. Ben je wel handig? Maak dan zelf je spullen voor in huis. Met hout kan je veel. Met een schilders doek ook. Of touw, klei, verf, restjes behang, overgebleven lappen stof. Denk bij iets wat je wilt, maar wat je portemonnee niet toelaat om te kopen, eerst ‘kan ik dit zelf maken?’. Zoek het op en probeer het. Scheelt je een bult centen.

Nou, hopelijk heb ik nu niet veranderdrang bij je aangewakkerd. En zo wel, dan weet je hoe je ermee moet omgaan! Veel verander plezier!

Meer inspiratie?
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief