Super klein wonen

Het is weer vakantie, puzzeltijd. Prijsvraag: Kleine woning met 6 letters? Bungalow, appartementje, verblijf, nee... pandje, huisje, past niet, begint met een O, oh ja: OPTREK! Toch bijzonder dat de vakantie de periode is waarin de meeste zich in tenten, caravans en miniappartementen proppen. Waarom zou je ervoor kiezen om je in jouw vrije weken te ‘verstoppen’ in kleinere ruimtes om daar tot rust te komen?!

4 interieur tips voor kleine kamers

Nu speelt het lekkere weer vaak wel mee: we leven in de zomer immers meer buiten dan binnen. Maar dat kleiner wonen, gewoon voor altijd, zou dat iets voor je zijn? En hoe richt je dan een kleine woonkamer, slaapkamer of keuken in? Laat je verrassen, met deze tips voor een mooi interieur voor kleine stulpjes of gewoon die ene piepkleine kamer van 2 m x 1,50 m bij jou in huis!

Tip 1; het opberg wonder!

Het heeft een handje vol voordelen, kleinschalig wonen, geen king size maar kabouter formaat. Een klein huisje is:

  • betaalbaar, want je bespaart op bouwkosten en energiekosten
  • heeft veel
  • Zo weer schoon, 1 vloer en 2 ramen lappen ;-)

Op 40 - 50 vierkante meter wonen is in grote steden heel gewoon en een klein appartementje of studiowoning kan je super mooi en ruimtebesparend inrichten.

Denk bijvoorbeeld aan een kast op maat tot aan het plafond waarin je jouw kleding, serviesgoed, sportspulletjes en administratie netjes kan opbergen. Meubels, kleurgebruik, indeling; ik neem je mee naar kabouterland en hoe je super mooi kan wonen in een paddenstoel ;-)

Ontdek alle opbergmogelijkheden


Tip 2; multifunctionele meubels op maat:

Zelf heb ik mij dit jaar al met vriend en peuter gepropt in een stacaravan in Frankrijk. En zeker, het was klein, maar ook super knus. Je kookt en als je je omdraait heb je het eten al op tafel staan. Vanuit de douche stap je zo je bed in. Nu is zo’n standaard stacaravan niet echt sfeervol. Met je eigen Tiny house, appartement, bungalow of zomerhuisje kan je wel andere keuzes maken.

  • een uitschuifbare slaapbank
  • opklapbare tafel of uitschuifbare tafel
  • inklapbare stoelen; kan je aan de wand ophangen als je ze niet nodig hebt
  • bank met opbergruimte zoals lades of een kist die als bank dient

En wanneer je meubels kiest ga voor pootjes, het liefst slanke pootjes. Net als bij de hond of kat, pootjes zorgen voor doorkijk waardoor de ruimte groter lijkt. Dit principe zie je ook terug in de Scandinavische stijl, want alles waar je doorheen kan kijken laat ook het licht door. En licht zorgt voor ruimte en rust.

Tip 3; ga scheiden

Yes, ga scheiden! En dan bedoel ik natuurlijk de kamers of de indeling van je woonkeuken, woon-slaapkamer of keukentafel-en-hybride-werkplek-in-een :-) Kies voor duidelijkheid, bijvoorbeeld met een open kast of rek met plankjes als roomdivider. Zo gaan je woonkamer en eetkamer van elkaar scheiden en heb je meteen een plek om spullen en planten uit te stallen.

Wil je een kleine woning transparant en luchtig houden en wel iets van een echte muur of aparte ruimtes? Dan is een stalen deur of pui ook een mooie en stijlvolle oplossing, bij Aanhuis.nl kan je ze op maat laten maken en plaatsen, ook met melkglas, dan heb je licht maar geen inkijk.

Klein wonen is lekker knus

Tip 4; heb je het licht gezien?

Hoe minder ruimte, hoe minder donkere kleuren! In een appartementje, bungalow, zomerhuis of stulpje draait alles om wit, licht, pasteltinten. Om het iets groter te laten lijken ga je natuurlijk voor:

  • een lichte vloer
  • witte muren
  • subtiele raamdecoratie

En qua accessoires hoef je echt niet los te gaan, daar heb je toch geen ruimte voor, rust in de kabouter tent. Dus klein wonen maakt je hoofd leeg. Zo heb je meer tijd over om een goed boek te lezen, in plaats van te bedenken welke kleur je nú weer op je muur wilt hebben. En je hebt meer geld om te genieten in je ieniemienie huisje. Een extra flesje wijn voor op je knusse 2 persoonsbank.

Al met al heeft het best veel voordelen hè dat kleiner wonen. Totdat je een groot gezin krijgt. Of een Sint-Bernard bezit. Of zo gehecht bent aan je dubbele hoekbank dat je hem niet weg wilt doen…

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief