Sneak peek vier nieuwe trendborden

Natuurlijk wist je al lang dat je in al onze winkels woonstijlborden kunt vinden van de woonstijlen die op onze site staan, maar wist je dat wij naast deze borden ook trendborden hebben gemaakt? Waar de woonstijlborden gericht zijn op de specifieke woonstijlen, richten de trendborden zich op de trends die nu populair zijn.

Het verschil tussen trends en woonstijlen

Trends zijn van kortere duur en gaan meestal enkele jaren mee, voor ze langzaam overvloeien in andere trends. Trends wisselen dus regelmatig, waar woonstijlen wat standvastiger zijn. Toch hoeft het kortdurende karakter van trends je niet af te schrikken! Trends zijn namelijk in allerlei vormen en manieren te integreren in je interieur, zonder dat het al te veel geld kost of je te veel in huis moet veranderen.

Voor onze trendborden hebben wij alle vormen van inspiratie uitgeplozen, van woonbeurzen tot online inspiratie en magazines, en na uitgebreid onderzoek ben ik tot 4 trends gekomen. Deze trends zijn in mijn ogen de populairste trends van deze tijd. Benieuwd naar de trends? Lees gezellig mee!

Japandi

We trappen af met Japandi! Ik zie je al denken; Japan-wie? Japandi is een combinatie van Japan en Scandi, oftewel Scandinavisch. Geografisch gezien liggen deze gebieden natuurlijk honderden kilometers uit elkaar, maar de woonstijlen van Japan en Scandinavië komen meer overeen dan je denkt! In de basis gebruiken beide woonstijlen namelijk veel lichte en natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe en linnen.

Japandi en de focus op materialen

Waar in de Scandinavische woonstijl veelal voor licht hout, zoals beuken wordt gekozen, kiezen ze bij de Japanse woonstijl liever voor donkere houttinten, zoals eiken. Bij Japandi wordt daarom vaak gekozen voor lichte materialen van het Scandinavische, maar donkere houtsoorten van het Japanse. Ook zwarte accenten en accessoires worden vanuit Japan gecombineerd met de Scandinavische wittinten en voilá; Japandi is geboren!

Belangrijk bij Japandi is dat alles een functie heeft en er niet te veel poespas is. Bij een Japandi-interieur tref je dus geen tientallen accessoires in een kast aan, maar zijn de enkele accessoires die er wel zijn met zorg gekozen. Nu denk je dat dit misschien koel overkomt, maar dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en stoffen, zoals wol en linnen, wordt er juist warmte aan het interieur toegevoegd.

Ontdek ook onze woonstijlen!


Exotisch

Waar bij Japandi voor rust en neutrale kleuren wordt gekozen, kan je bij Exotisch juist helemaal uitpakken! Bij Exotisch weet eigenlijk iedereen gelijk wat je bedoelt. Denk namelijk aan exotische prints, planten, materialen en kleuren. Geen combinatie van kleuren is gek genoeg en bij de trend Exotisch kan er dan ook rustig een mooie donkergroene kleur met warm paars en een knalkleur als okergeel gecombineerd worden.

De kleuren van de Exotische trend

Ook wordt er bij de trend Exotisch veel aandacht besteed aan de materialen en stoffen. Pak eens uit met een chic behang dat zacht aanvoelt en een mooie bladerenprint heeft. Hier en daar een tropisch accent, zoals een kleurrijke vogel, maakt het behang natuurlijk helemaal af. Qua stoffen ga je voor stoffen met een mooie textuur, zoals fluweel of heel grof geweven wol.

Dankzij het kleurgebruik waan je je gelijk in exotische landen en een print van exotische dieren of een prachtige jungle maken het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Accessoires, zoals houten maskers of rieten waaiers, mogen uiteraard niet ontbreken!

Tijdloze klassiekers

Dit is lang een twijfelgevalletje geweest; kunnen we Tijdloze klassiekers wel een trend noemen? De naam verklapt het namelijk al, tijdloze klassiekers zijn tijdloos en trends zijn dat natuurlijk niet. Toch horen Tijdloze klassiekers wel in het trendlijstje thuis. Bij Tijdloze klassiekers kijken we namelijk naar tijdloze elementen.

Vorm de basis met tijdloze elementen

Een mooi voorbeeld hiervan is een visgraatvloer. Vroeger zag je deze vloer vooral in parketvorm in prachtige herenhuizen, maar de laatste jaren is de visgraatvloer een enorme trend geworden en is het ondertussen één van de meest populaire legvormen van een vloer.

Daarnaast zie je bij de trend Tijdloze klassiekers ook de stalen deuren terugkomen. Stalen deuren hebben natuurlijk een geschiedenis die terug gaat naar de fabrieken en grote lofts in New York, maar passen in elke woonstijl. Daardoor is het een trend die bij elk interieur te combineren is en dus altijd past!


Retro chic

Last but not least; Retro chic! Retro chic staat voor contrast, met deze trend mag je namelijk oud met nieuw combineren. Denk bijvoorbeeld aan klassieke kroonluchters, maar dan met slimme lampen, of chique lambrisering in een hip kleurtje.

Contrast is key bij Retro chic!

Bij contrast kun je aan alles denken. Zo noemde ik al jong en oud, maar denk ook aan koel en warm of rond en hoekig. Ook een leuk idee; pak de kleurencirkel er eens bij en ga voor tegenovergestelde kleuren, zoals oranje en blauw of roze en groen.

Retro chic is dus voor de durfal die van een klassiek interieur houdt, maar het wel een spannende touch wil geven. Twijfel dus niet langer en verf je kroonlijsten knalgeel of ga voor een kobaltblauw vloerkleed op je mooie visgraat parketvloer! Een mooie buste in fluorescerend roze doet het ook altijd goed ;)


Trends wisselen, zo is er voor elk wat wils!

Tot slot

Heb je toch een beetje inspiratie nodig om de trend Retro chic, Japandi of misschien wel Exotisch in jouw interieur te verwerken, kom dan gezellig langs in de winkel. Daar kan je de trendborden in het echt bekijken en kunnen we bovendien met je meekijken naar jouw interieur, zodat de trends perfect in jouw huis passen!

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief