Inspiratie: klassiekers en retro trends in het nu

In welk jaar mag de tijd voor je stil blijven staan? Het jaar voordat de euro kwam, 1988 toen het Nederlands elftal Europees voetbalkampioen werd of het jaar voordat Corona opdook? Wij hebben allemaal zo’n moment dat wij vast willen nieten, tijdloos, alles voelt goed en mag vooral zo blijven. Leuk, maar het enige waar we aan kunnen vasthouden zijn voorwerpen, ook in je interieur. Daarom onze nieuwste trends: Tijdloze klassiekers of Retro chic! Welke trend kies jij?

Klassiekers om je aan vast te houden

Je raakt gewend aan jouw fijne tweepersoonsbank, de witte kledingkast met grote spiegeldeuren, de keukentafel met het donkere echthouten tafelblad waarop je duidelijk de 4 puntjes van de vork kan zien die je kleuter in de tafel hebt geramd. Het worden één voor één jouw klassiekers terwijl de wereld om je heen sneller draait. Wij gaan even stoppen met draaien, stilstaan en plaatjes kijken - interieur plaatjes dan - klasse, classy, klassiek en tijdloos.

Ontdek de trend 'tijdloze klassiekers'

Welke items horen in een klassiek tijdloos interieur?

Wil je in huis juist niet elke kleur- of interieurtrend achterna lopen? Dan zit hier vast wel een nieuw item voor je interieur tussen.

Top 3 tijdloze klassiekers:
  • Visgraat vloer
  • Zware, grof geweven gordijnstoffen
  • Stalen deuren in zwart, wit of brons

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle klassiekers, zie je voor je innere oog de bruine leren Chesterfield bank, de flessenlamp kroonluchter of een apothekerskast? Eén voor één tijdloze klassiekers, puur ambacht!

Tijdloze klassiekers met een 3.0 twist

De klassiekers zijn zo herkenbaar in vorm en uitstraling dat je ze ook met een twist naar het hier en nu feilloos herkent. Zo is de traditionele visgraat vloer in het nu van pvc. Voordelen: pvc vloeren zijn makkelijk te onderhouden, kras- en slijtvast en geschikt voor vloerverwarming. Qua kleur kiezen we ook voor het nu; populair zijn diepe cognac kleuren in plaats van licht eikenhouten tinten.

Wat het zo makkelijk maakt om voor klassiekers te kiezen is, dat de producten je nu veel meer gemak bieden, je bent niet druk met het juiste onderhoud of op zoek naar schoonmaakmiddelen die je wel of niet mag gebruiken. Gelukkig heeft de tijd wat dat betreft niet stilgestaan ;-)

Mag het interieur wat meer pit hebben?

Dan is het tijd voor Retro chic, de tijdloze trend van de verzamelaars, liefhebbers van de kringloop, markten waar je op zoek gaat naar dat unieke kastje, de rookstoel, een pop art item of ander kunstwerk in felle kleuren. Verzamelen maar!

Retro chic is duurzaam

De voorliefde voor het verzamelen van interieur is een geweldige trend, want hergebruik van bijvoorbeeld houten meubelen zoals een dressoir of tafel is duurzaam, geen bomenkap voor nodig. En we maken zelfs de twist naar slimme verlichting, raamdecoratie of verwarming, hoe? Lees gauw verder!

Laat je inspireren door 'retro chic'

Maak jouw retro interieur klaar voor de toekomst!

We gaan duurzaam. Want in zo’n jaren 50 lampje past natuurlijk een led spaarlamp. Of, wanneer je van de gadgets bent, ga voor smart home verlichting van je retro lampen. Zo bespaar je nog meer op je energiekosten, want ze branden alleen maar wanneer jij dat bepaalt. Als we al voor comfort en energiebesparing gaan, dan breng ik ook de elektrische vloerverwarming in. Stel; je doet toevallig ook de vloer op de schop. Wij bieden je volop slimmer wonen toepassingen bij Aanhuis.nl, op naar de duurzame toekomst!

Muurverf tinten van tijdloos tot behangprints

Krachtige blauw- geel- of groentinten geven pit en diepte aan je interieur. Hiervoor hoef je niet de hele woonkamer of slaapkamer aan te pakken; met een statement muur en twee rollen behang met grafische prints erop ben je er wellicht al. Kleine moeite, groots effect.

Inspiratie boost online of in real life

Wat ook heel gaaf en ambachtelijk staat, zijn behangcirkels met een zwart-wit print van de plattegrond van steden als Amsterdam. Een knipoog naar verleden tijden en Google maps tegelijk. Is dat Klassiek tijdloos of Retro chic? De lijntjes vloeien in elkaar over. Of wil je één van de trends mixen met een andere stijl? Inspireer nog even een rondje verder en bekijk onze woonstijlen en de overige trends. Of beaam je naar de winkel bij jou in de buurt ;-) Onze interieurstylisten helpen je graag!

Bezoek onze winkels
Karin
Geschreven door Karin
Geschreven door
Karin

Hoi, ik ben Karin, interieurblogger bij Aanhuis.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief