Interieurstijlen deel 3

Het is weer tijd voor twee nieuwe stijlen! Nogmaals: er is maar één goede stijl, en dat is je eigen ;-), maar we werken graag met een paar vaste basisstijlen als handvat en startpunt.

Interieurstijlen: Retro of New Chic?

Wat denk je van Retro? Dat klinkt al snel als back to the seventies, maar wij gaan voor de moderne retro look. Daarbij kiezen we voor bekende grafische printjes, gecombineerd met moderne vormen. Het gaat bij deze stijl echt om de details. Kies bijvoorbeeld meubels met een retro vorm, maar voorzien van moderne materialen. Een mooi voorbeeld is de klassieke eetkamerstoel die weer helemaal terug is: houten pootjes en een comfortabele kuip. Wees niet bang wanneer je deze stijl toepast. Print op print en kleur op kleur kan hierbij echt geen kwaad.

Details

Vergeet ook de accessoires niet. Op rommelmarkten, maar ook online zijn steeds vaker authentieke vaasjes, opruimbakken en stofjes te vinden. Wat ook erg mooi combineert met en bij Retro is hout en groen (planten). Dat geeft een natuurlijke sfeer in huis en neutraliseert eventuele drukke printen. Het gaat uiteindelijk allemaal om de combinatie. Tip: door gebruik van zachte kleuren voorkom je een schreeuwerig geheel.

Laat je inspireren door 'New Chic'


Al die woonstijlen; geweldig!

Chic

Een andere stijl is New Chic. Daarbij gaat het om glitter & glamour, maar wel chic en beschaafd. Bij deze stijl straalt je interieur klasse en luxe uit, zonder ordinair te worden. Je bereikt deze city chic stijl door het gebruik van veel glanzende materialen. Denk aan strakke en ronde vormen en hoogglans accessoires. Staal, goud- of zilvermetallic combineert prachtig met volle donkere kleuren zoals aubergine. Let er ook op dat de materialen die je gebruikt een duidelijke textuur hebben. Niet alleen bij je accessoires, maar ook bij kussens en vloerkleden. Geef een vleugje Dynastie aan je leven met deze (levens)stijl. The sky is the limit!

Je eigen interieuradvies?
Dominique
Geschreven door Dominique
Geschreven door
Dominique

Of het nu gaat om het mooie gordijn van je buurman, de prachtige vloer van je beste vriendin of de wasmachinekast bij je ouders is, inspiratie is overal om ons heen. Als het gaat om het inrichten van je woning, is het soms lastig om te weten waar te beginnen en welke stijl het beste bij jou past. Maar met de juiste inspiratie en informatie kunnen wij samen met jou, je droominterieur realiseren.

Onze blogs bij Aanhuis.nl zijn de perfecte plek om die inspiratie en informatie te vinden. Van de nieuwste trends tot praktische tips voor het inrichten van kleine ruimtes. We geloven dat iedereen een mooi en functioneel huis kan creëren, ongeacht het budget of de grootte van de woning.

Dus laat je vermaken en laat je inspireren door onze informatieve en inspirerende blogs. Kom steeds dichter bij jouw droominterieur en maak van jouw huis een thuis met Aanhuis.nl!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief