Interieurstijlen deel 2

Zoals gezegd werken we met acht verschillende woonstijlen en bekijken van daaruit wat jouw droominterieur is. Natuurlijk zit je niet vast aan deze stijlen en misschien combineer je wel het liefst basic met een kleurtje of stoer met pastel. Het is jouw huis! Om je stijl te bepalen wordt vaak gevraagd om een moodboard te maken. Daarop combineer je kleuren en stijlen die je mooi vindt. Van daaruit wordt je eigen stijl gecreëerd. Samen met jou natuurlijk.

Scandinavisch

Vandaag wil ik daarom twee nieuwe basisstijlen uitlichten. De eerste is Scandinavisch. Daar kan je je al wel wat bij voorstellen. Zweden, houten huisjes, licht. Deze stijl wordt voornamelijk bepaald door de combinatie van zachte kleuren en natuurlijke producten. Waar industrieel ook natuurlijk is, maar juist grove materialen combineert, gebruik je voor een Scandinavische stijl vooral fijne, lichte producten. Deze stijl is prachtig te combineren met grafische details. Dat kan in het zwart, voor een wat stoerder geheel, of juist in de zachte kopertinten die je nu overal ziet. Denk ook eens aan een mooie print of tekst aan de wand.

Laat je inspireren door 'Scandinavisch Licht'

Klassiek


De volgende stijl is Klassiek. Iets heel anders, en met een warm en luxe gevoel. Dat komt vooral door het gebruik van rijke, donkere materialen. Bij klassiek denk je al snel aan haardvuur, hoge tapijten en prachtige leren banken. Kleuren die hier mooi bij passen zijn bordeaux en donkerblauw. Denk bijvoorbeeld aan kroonluchters en grote spiegels. En denk niet dat klassiek een synoniem is voor ouderwets! Een klassieke inrichting kan heel modern zijn, of met moderne details worden gecombineerd. Ga dan voor een strakke inrichting met de materialen uit de klassieke hoek.


The sky is the limit!

Tot slot

Ook hierbij geld: de sky is the limit. Jouw huis, jouw smaak, jouw keuze. We kijken uit naar je ideeën!

Meld je aan voor interieuradvies!
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief