Botanisch wonen in 3,2,1

Klein feitje. Planten raken nooit uit de mode. Nu denk ik niet dat geraniums ooit in de mode raken, of zijn geweest, maar toch kan je met een plant de plank in huis niet snel misslaan. Het botanische leven is dan ook, zeker in het interieur een trend. Niet alleen door de planten, ook door de kleur en bepaalde stoffen. Hoe jij dit sfeertje in jouw huis krijgt? Aanhuis.nl weet ‘t!

Botanisch met planten

De basis bij een botanisch interieur zijn natuurlijk de planten. Nu heb je mega veel keuze als het gaat om planten. Dus koop niet zomaar iets, verdiep je in welke planten bij elkaar passen. Mooie grote planten, zoals een plant met grote bladen, is een goede eyecatcher. Verder een paar kleinere plantjes voor de opvulling. En niet zulke groene vingers? Een vetplant of een cactus past perfect in een botanisch stijltje.

Ontdek de woonstijl Botanisch Groen

Botanisch met groen

Oh alsjeblieft, schilder of behang niet gelijk je hele huis groen. Al mag groen zeker niet ontbreken in je botanische huis. Denk aan een mooi groen kleed, of behang met een botanisch printje. Donkergroen past dan toch wel echt het beste, believe me. Want lime-groen mag dan nog wel groen zijn, maar uit den boze anno 2020.

Botanisch met velvet

Soms kan een stof ook perfect in een stijl passen. Zo zien we de laatste tijd enorm veel velvet voorbijkomen. Een zacht en aaibaar stofje die gelijk warmte geeft. En dat maakt dan weer het jungle-achtige botanische plaatje compleet. Of het nu je bank is, je kussen, de gordijnen of zelf het behang op de muur; velvet kan je overal laten zien.

Botanisch groen? Doen!

Tot slot

enk jij dat je met deze 3 ‘tips’ een botanisch sfeertje kan creëren? Is je antwoord ja: dan ben ik super blij. Twijfel je nog? Kom dan gewoon naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze stylisten. Kan ook gewoon vrijblijvend. Dus kom maar langs, vinden we leuk!

Bezoek onze winkel
Dominique
Geschreven door Dominique
Geschreven door
Dominique

Of het nu gaat om het mooie gordijn van je buurman, de prachtige vloer van je beste vriendin of de wasmachinekast bij je ouders is, inspiratie is overal om ons heen. Als het gaat om het inrichten van je woning, is het soms lastig om te weten waar te beginnen en welke stijl het beste bij jou past. Maar met de juiste inspiratie en informatie kunnen wij samen met jou, je droominterieur realiseren.

Onze blogs bij Aanhuis.nl zijn de perfecte plek om die inspiratie en informatie te vinden. Van de nieuwste trends tot praktische tips voor het inrichten van kleine ruimtes. We geloven dat iedereen een mooi en functioneel huis kan creëren, ongeacht het budget of de grootte van de woning.

Dus laat je vermaken en laat je inspireren door onze informatieve en inspirerende blogs. Kom steeds dichter bij jouw droominterieur en maak van jouw huis een thuis met Aanhuis.nl!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief