Botanisch wonen in 3,2,1

Klein feitje. Planten raken nooit uit de mode. Nu denk ik niet dat geraniums ooit in de mode raken, of zijn geweest, maar toch kan je met een plant de plank in huis niet snel misslaan. Het botanische leven is dan ook, zeker in het interieur een trend. Niet alleen door de planten, ook door de kleur en bepaalde stoffen. Hoe jij dit sfeertje in jouw huis krijgt? Aanhuis.nl weet ‘t!

Botanisch met planten

De basis bij een botanisch interieur zijn natuurlijk de planten. Nu heb je mega veel keuze als het gaat om planten. Dus koop niet zomaar iets, verdiep je in welke planten bij elkaar passen. Mooie grote planten, zoals een plant met grote bladen, is een goede eyecatcher. Verder een paar kleinere plantjes voor de opvulling. En niet zulke groene vingers? Een vetplant of een cactus past perfect in een botanisch stijltje.

Ontdek de woonstijl Botanisch Groen

Botanisch met groen

Oh alsjeblieft, schilder of behang niet gelijk je hele huis groen. Al mag groen zeker niet ontbreken in je botanische huis. Denk aan een mooi groen kleed, of behang met een botanisch printje. Donkergroen past dan toch wel echt het beste, believe me. Want lime-groen mag dan nog wel groen zijn, maar uit den boze anno 2020.

Botanisch met velvet

Soms kan een stof ook perfect in een stijl passen. Zo zien we de laatste tijd enorm veel velvet voorbijkomen. Een zacht en aaibaar stofje die gelijk warmte geeft. En dat maakt dan weer het jungle-achtige botanische plaatje compleet. Of het nu je bank is, je kussen, de gordijnen of zelf het behang op de muur; velvet kan je overal laten zien.

Botanisch groen? Doen!

Tot slot

enk jij dat je met deze 3 ‘tips’ een botanisch sfeertje kan creëren? Is je antwoord ja: dan ben ik super blij. Twijfel je nog? Kom dan gewoon naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze stylisten. Kan ook gewoon vrijblijvend. Dus kom maar langs, vinden we leuk!

Bezoek onze winkel
Dominique
Geschreven door Dominique
Geschreven door
Dominique

Hey, ik ben hier om je te inspireren en te helpen bij het creëren van jouw droominterieur. Ontdek de laatste informatie, interieurtrends, handige inrichtingstips en meer op onze website. Samen met ons team streven we ernaar om je te voorzien van de juiste informatie en inspiratie om je huis om te toveren tot een knus en sfeervol thuis.

Welkom bij Aanhuis.nl, laten we samen beginnen aan jouw interieur make-over!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief