Plissé top down - bottom up

Plisségordijnen zijn meer dan alleen een praktische oplossing voor licht en privacy. Ze zijn ook de sfeermakers voor elke ruimte! En het beste van alles? Door middel van de top down - bottom up functie filteren plissés licht op een prachtige manier. Of je nu gaat voor een verfijnde effen kleur of een gedurfd patroon, een plisségordijn is de perfecte aanvulling op elk interieur en geeft het een extra boost van persoonlijkheid en stijl.

Wat betekent top down - bottom up?

Een top down - bottom up functie is beschikbaar bij verschillende soorten raamdecoratie, waaronder plissés, duettes en jaloezieën. Met deze functie is het mogelijk om de bovenkant en/of onderkant afzonderlijk van elkaar te bewegen. Zo bepaal jij op elk moment van de dag jouw lichtinval en privacy. Een top down - bottom up plissé is een populaire keuze met een reden. Ze hebben een speels effect binnen jouw interieur en de keuze aan kleuren en patronen is eindeloos. Zo hebben wij voor elk interieur wat wils. Plisségordijnen worden ook nog eens op maat gemaakt, waardoor ze gebruikt kunnen worden in alle ramen.

Hoe werkt een top down - bottom up plisségordijn?

Er zijn verschillende manieren om een top down - bottom up plissé te bedienen:

  1. Bediening met twee koorden of kettingen. Zowel aan de linker- als rechterkant hangt een koord of ketting om de onderkant en bovenkant van het plisségordijn te kunnen bedienen. Het rechter koord of ketting is voor de bediening van de onderkant en het linker koord of ketting voor het bedienen van de bovenkant.

  2. Elektrische bediening. Zorgt voor gemak en is ideaal voor ramen die moeilijk te bereiken zijn, zoals schuine dakramen of hoge ramen waar je alleen bij komt met een ladder. Mocht je toch overstappen op elektrische raamdecoratie, bekijk dan ook eens de mogelijkheden van smart home. Alles is nog nooit zo makkelijk geweest!

  3. Zonder touwtjes. Jouw top down - bottom up plissés zijn ook te bedienen zonder touwtjes. Bij top down - bottom up plissés zonder touwtjes zijn er handvatten aan zowel de bovenkant als de onderkant van de plisségordijnen bevestigd, waarmee je de raamdecoratie handmatig omhoog of omlaag kunt schuiven. Extra kindvriendelijk!

De voordelen van een top down - bottom up plisségordijn

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van top down - bottom up plisségordijnen, waaronder:

  • Jij bepaalt ten altijd jouw lichtinval en privacy.
  • Er zijn meerdere manieren om jouw plisségordijnen te bedienen
  • De top down - bottom up functie is geschikt voor meerdere type ramen
  • Ze zijn een stijlvolle toevoeging voor jouw interieur

Ze kunnen wat ingewikkeld zijn om te installeren, maar daar zijn onze vakmensen voor. Wij monteren en installeren jouw top down - bottom up plisségordijn maar al te graag voor je. Ervaar de mogelijkheden van de top down - bottom up functie zelf in één van onze winkels.


Kom naar de winkel

Veelgestelde vragen

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen