Luxaflex® Plissé Shades

Luxaflex® Plissé Shades gordijnen zijn enkelvoudige gevouwen gordijnen. De Plissé Shades van Luxaflex® hebben een enkele gevouwen stof. Deze vouwt wanneer je het gordijn naar boven of beneden doet op als een soort harmonica. Luxaflex® Plissé Shades passen goed in elke woonstijl en zijn een goede keuze voor elke ruimte in huis. Wist je dat je de Plissé Shades van Luxaflex® door middel van een top down – bottom up systeem kunt bedienen? Zo bepaal je zelf de lichtinval en de hoeveelheid privacy.

Waarom Luxaflex® Plissé Shades?

Natuurlijk kent iedereen de bekende Luxaflex® jaloezieën, maar daarnaast biedt Luxaflex® vele andere soorten raamdecoratie, zoals Plissé Shades. Met vele keuzes in dessins, stoffen en verschillende kleuren of prints kies jij jouw eigen, unieke raamdecoratie.

Kies bijvoorbeeld voor moderne witte Plissé Shades of zwarte Luxaflex® Plissé Shades voor een stoere look. Luxaflex® biedt een scala aan mogelijkheden, passend bij jouw woonwensen en woonstijl.

Wil je al onze Plissé Shades in het echt zien en ook testen? Kom dan eens langs in één van onze winkels.

Zijn er ook verduisterende Luxaflex® Plissé Shades?

Luxaflex® heeft een zeer ruime collectie Plissé Shades in verschillende soorten, maten, dessins en stoffen. Waaronder ook verduisterende Plissé Shades van Luxaflex®, waardoor ze dus ook perfect zijn voor in de slaapkamer. Want als je gaat slapen, wil je dat het zo donker mogelijk is. Maar ook voor transparante en semi-transparante Plissé Shades kun je bij ons langskomen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak een afspraak voor gratis interieuradvies.

Kan een Plissé Shades op maat worden gemaakt?

Bij Aanhuis kan je jouw Plissé Shades van Luxaflex® gewoon op maat bestellen. Onze vakmensen komen graag bij je thuis om je nieuwe raamdecoratie op te meten en te monteren. Jij wordt ontzorgd van A tot Z. Wil je graag je Plissé Shades voor je draaikiep raam hangen? Dat kan!

Ook voor moeilijke ramen helpen wij je met een oplossing bijvoorbeeld met het handige zelfklevende ophangsysteem van Luxaflex, TruFit®. Hierdoor kan ook in moeilijke ramen jouw Plissé Shades hangen! Vragen? Maak een afspraak en een van onze adviseurs bespreekt graag de mogelijkheden voor Luxaflex® Plissé Shades voor je ramen en deuren met je!

Zijn er ook elektrisch bedienbare Luxaflex® Plissé Shades?

Gemak dient de mens en samen met Luxaflex® PowerView® Automation kan jij je Plissé Shades makkelijk elektrisch bedienen via de app, bijbehorende afstandsbediening of zelfs via spraakbesturing. Je kan daarnaast ook scenes instellen.

Zo gaan jouw Plissé Shades automatisch naar beneden of naar boven wanneer het bijvoorbeeld donker wordt of wanneer je ’s ochtends wakker wordt. Wil je hier meer over weten? Dan lees je hier alles over Luxaflex® PowerView® Automation.

Zijn Luxaflex® Plissé Shades ook geschikt voor de badkamer en keuken?

Om een simpel antwoord te geven, ja. Plissé Shades van Luxaflex® zijn door een speciale DustBlock zeer geschikt voor in de keuken. Door deze technologie kunnen de Plissé Shades goed tegen vet en spetters. Je haalt ze er met een doek zo af, handig! Maar ook in vochtige ruimtes doen de Plissé Shades van Luxaflex® zijn werk. Ze zijn goed bestand tegen vocht en gaan daardoor niet snel schimmelen. Voor advies, tips en inspiratie ben je altijd welkom in de Aanhuis.nl winkel bij jou in de buurt. En onze vakmensen nemen het inmeten en monteren graag van je over.


Luxaflex® Plissé Shades zijn verkrijgbaar in vele kleuren, transparante of verduisterende stoffen.

i

Ook voor draaideuren of tuindeuren zijn Luxaflex® Plissé Shades de ideale oplossing.

i

Kleine of grote ramen, tuindeuren en dakramen? De Luxaflex® Plissé Shades passen overal.

i

Luxaflex® Plissé Shades op maat kan je in een draaikiepraam monteren, super strak!

i
Ontdek Luxaflex® Plissé Shades in de winkel!
Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen