Luxaflex® jaloezieën

Stijlvol, karakteristiek en perfect in elk interieur, dat zijn horizontale of verticale jaloezieën van Luxaflex®! Met jaloezieën kies jij voor raamdecoratie dat afhankelijk van jouw stijl in verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen is. Maar wat maakt de verschillende jaloezieën van Luxaflex® nou zo bijzonder? Wanneer kies je jaloezieën van Luxaflex® en in welke stijl kan je ze het beste toepassen? Daar vertellen wij je graag meer over!

Waarom nieuwe houten jaloezieën van Luxaflex®?

Omdat houten jaloezieën van Luxaflex® een elegante klassieker zijn. Houten jaloezieën zijn gemaakt uit prachtig hardhout en modern imitatiehout. Innovatie en design met duurzaamheid als uitgangspunt. De houten jaloezieën van Luxaflex® onderscheiden zich door de verfijnde details.

De horizontale lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en kleuren. Ook zijn de Luxaflex® jaloezieën op maat te maken. Kies jij voor lamellen voorzien van natuurlijke nerven, een geschilderde look in grijstinten of juist voor felle kleuren?

Nieuwe aluminium jaloezieën van Luxaflex®?

Nog zo'n klassieker, de aluminium Luxaflex®. En ook je nieuwe jaloezieën van aluminium kan je op maat laten maken en in de kleur bestellen die jij wilt. Luxaflex® aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, passend bij jouw woonstijl (25 mm, 50 mm zijn populaire lamelbreedtes).

Witte lamellen hebben een rustige en lichte uitstraling, passend bij de basic of Scandinavische woonstijl. Of wat dacht je van stoere, zwarte aluminium Luxaflex® jaloezieën voor in een design of industrieel interieur. De horizontale lamellen staan erg fraai wanneer je hoge ramen of brede tuindeuren hebt! Wil je met één van onze adviseurs de mogelijkheden bespreken?

Elektrisch bedienbare jaloezieën van Luxaflex®

Door de vele bedieningsmogelijkheden van Luxaflex® jaloezieën is het heel simpel om zowel het zonlicht als ook je privacy te reguleren. Gewoon, door de lamellen te kantelen! Heb je ook al eens aan elektrische bediening gedacht? Luxaflex® biedt PowerView® Automation aan, je bedient via dit systeem jouw jaloezieën met de Pebble® afstandsbediening of spraakbediening.

Luxaflex® jaloezieën via je mobieltje bedienen

Bovendien kan je de PowerView® app downloaden. Via de app is het ook mogelijk, je raamdecoratie via je mobieltje bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdschema's op te slaan. De raamdecoratie zal zich dan op het door jouw ingestelde tijdstip aanpassen, aan de door jou bepaalde stand.

Ben jij benieuwd naar de mooiste jaloezieën op maat van Luxaflex®? Kom dan naar één van onze winkels bij jou in de buurt en ontdek hoe sfeervol de raamdecoratie van Luxaflex® is.

Luxaflex® jaloezieën: welk materiaal?

Bij Luxaflex® kan je zelfs spelen met het effect van het materiaal. Aluminium Luxaflex® jaloezieën zijn er als matte of glanzende versie. Met een metallic glansje leg je juist de focus op een mooi groot raam.

Bij alle jaloezieën van Luxaflex® kan je kiezen of je wel of geen ladderband wilt. Met een ladderband onderstreep je de natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën, prachtig in een basic interieur. Het inmeten en monteren van je Luxaflex® jaloezieën kan je door onze vakmensen laten uitvoeren, scheelt tijd en werk!

Wanneer horizontale of verticale Luxaflex® jaloezieën?

Je kan bewust voor horizontaal of verticaal kiezen wanneer je bijvoorbeeld een ruimtelijk effect wil bereiken met Luxaflex® jaloezieën. Met horizontale jaloezieën kan je een kleine ruimte groter laten lijken omdat ze van links naar rechts verlopen en de breedte benadrukken.

Heb je een kamer met laag plafond dan kan je door verticale Luxaflex® jaloezieën de hoogte benadrukken en door de lange lamellen lijkt je woonkamer of keuken optisch hoger. Meer tips en advies? Dan is interieuradvies iets voor jou!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Jazeker! Je kunt je slimme raamdecoratie koppelen met bijvoorbeeld Google, Alexa en SmartThings. Zo kun jij je slimme raamdecoratie zelfs bedienen met spraak!

Slimme raamdecoratie is ontworpen om energiezuinig te zijn. Het verbruikt alleen elektriciteit wanneer het wordt gebruikt en heeft vaak stand-by modi om het stroomverbruik te minimaliseren.


Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

Geweven houten raamdecoratie heeft verschillende voordelen:

  1. Geweven houten gordijnen voegen een warme, natuurlijk uitstraling toe aan je interieur door het gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, riet of hout.
  2. Ze bieden uitstekende lichtregulering, waardoor je de hoeveelheid licht die je wilt binnenlaten kunt aanpassen, wat zorgt voor privacy en sfeer.
  3. Deze raamdecoratie is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor ze lang meegaan en een goede investering zijn.
  4. Geweven hout past goed bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern en minimalistisch.
  5. Ze bieden enige isolatie tegen warmte en kou, waardoor ze de energie-efficiëntie van je huis kunnen verbeteren.
  6. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, met regelmatig stof afnemen en af en toe een lichte reiniging.
  7. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt geweven houten raamdecoratie tot een milieuvriendelijke keuze in vergelijking met sommige synthetische alternatieven.

Al met al bieden geweven houten raamdecoraties niet alleen functionaliteit, maar ook een esthetische meerwaarde aan je huis.

Luxaflex® raamdecoratie biedt uitstekende lichtregulering, privacybescherming en isolatie-eigenschappen. Daarnaast staat Luxaflex® bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen, waardoor het een populaire keuze is voor het verbeteren van de esthetiek en functionaliteit van je ramen!

Plisségordijnen bieden je privacy en controle over de lichtinval. Daardoor kunnen mensen niet naar binnen gluten terwijl ze tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aan te passen. Zo kun je genieten van een privéruimte zonder concessies te doen aan de gewenste hoeveelheid licht! Daarnaast zijn plisségordijnen ook nog eens energie-efficiënt doordat ze fungeren als extra isolatielaag.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Absoluut! Paneelgordijnen kunnen op maat worden gemaakt om naadloos aan te sluiten bij ramen van verschillende afmetingen. Of je nu grote ramen, smalle ramen of zelfs afwijkende raamformaten hebt, de panelen van paneelgordijnen kunnen worden aangepast.

Bekijk alle veelgestelde vragen