Trend botanisch; lekker veel groen in huis!

Botanisch noemen ze het ook wel; veel groen in huis. Eigenlijk neem je het buitengevoel steeds meer mee naar binnen. Mooie groene planten all over the place. Op de grond, op het dressoir, hangend in de lucht of aan een trap. Planten kunnen overal!

Groen

Dat groen één van dé kleuren van 2023 is, is geen geheim. En dat het wij als de mens steeds meer planten en kruiden in ons interieur laten zien zal je niet ontgaan zijn. Op schilderijen, achter glazen fotolijstjes, in kleine reageerbuis vaasjes aan de muur of als een onwijze statement: als behang. Overduidelijk een feit, botanisch is een trend en dat stiekem al best wel een tijdje.

Botanisch, oftewel plantkundig. Erg kundig qua planten zal een groot gedeelte van ons niet zijn, wij gaan gewoon voor mooi en daar ben ik ook schuldig aan. Gelukkig hebben wij de keuze in verschillende soorten planten en veel planten in deze trend zijn gewend aan droogte, zoals de cactus.Styling

Pot de planten in verweerde of terracotta potten om een echt buiten sfeertje te stichten. Kies voor bruine apothekersflessen, of groene gistflessen om bladeren in de steken zodat je lekker veel bij elkaar kan verzamelen. Zorg voor afwisseling in hoogte door het gebruik van plantenstandaards of zelfs macramé hanglussen om je plant aan te hangen. Maak wel een leuke verzamelplek voor je groene oase om het geheel rustig te houden, je kan namelijk ook in deze green vibe over de top gaan; en dat wil je niet.

Bij het laatste seizoen van vtwonen ‘weer verliefd’ hebben de stylisten deze trend ook niet achterwege gelaten. Alle metamorfoses werden aangekleed met de mooiste planten. De ene plant nog groter dan de andere en het ene hoekje nog royaler aangepakt dan de ander. Ook in de lucht of aan een ladder. Want, zoals ik al eerder zei: planten kunnen overal!

Ben jij al ‘plantkundige’?

Bezoek onze winkelBreng de natuur in huis!

Dominique
Geschreven door Dominique
Geschreven door
Dominique

Of het nu gaat om het mooie gordijn van je buurman, de prachtige vloer van je beste vriendin of de wasmachinekast bij je ouders is, inspiratie is overal om ons heen. Als het gaat om het inrichten van je woning, is het soms lastig om te weten waar te beginnen en welke stijl het beste bij jou past. Maar met de juiste inspiratie en informatie kunnen wij samen met jou, je droominterieur realiseren.

Onze blogs bij Aanhuis.nl zijn de perfecte plek om die inspiratie en informatie te vinden. Van de nieuwste trends tot praktische tips voor het inrichten van kleine ruimtes. We geloven dat iedereen een mooi en functioneel huis kan creëren, ongeacht het budget of de grootte van de woning.

Dus laat je vermaken en laat je inspireren door onze informatieve en inspirerende blogs. Kom steeds dichter bij jouw droominterieur en maak van jouw huis een thuis met Aanhuis.nl!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief