Ga voor een vtwonen-interieur met Aanhuis.nl!

Zoals je ondertussen vast allang weet, werken we al jaren samen met het vtwonen tv-programma 'weer verliefd op je huis'. In dit programma creëren de vaste stylisten elke week een enorm mooie make-over voor de meest uiteenlopende gezinnen en zie je ook regelmatig onze producten voorbij komen. Toch kan het soms best lastig zijn om zo'n vtwonen-interieur zelf te creëren. Daarom gaan wij je helpen! Hoe? Simpel, volg gewoon de stappen in deze blog. Lees je mee? Gezellig!

Begin bij de basis: je vloer!

We blijven het herhalen; je vloer is de basis voor je interieur! Daarmee zet je namelijk de eerste toon. Een donkere visgraat-vloer past namelijk perfect bij een New chic-interieur, maar minder goed bij een Scandinavisch interieur. Ga je voor Warm kleurrijk, dan wil je een rustige vloer, zodat je juist met kleuren kan knallen op de muren en in de meubels en accessoires. Mijn persoonlijke favoriet blijft deze gave Hongaarse punt pvc-vloer die we in seizoen 14 in Zoetermeer hebben gelegd!

Bij het kiezen van de vloer kijk je natuurlijk naar de kleur en het patroon, maar vergeet ook niet goed te kijken naar wat voor soort vloer je kiest. Zo past pvc perfect bij een druk huishouden, omdat het krasvast en onderhoudsvriendelijk is. Laminaat is enorm sterk en als je voor een duurzame vloer wilt gaan, zit je goed met marmoleum. Elke vloer geeft een ander resultaat, dus laat je van tevoren goed informeren in één van onze winkels!

Bekijk onze vloeren!

Extra sfeer met raamdecoratie en gordijnen

Als ik mijn interieur een make-over wil geven, denk ik altijd in laagjes. Begin door de ruimte die je een make-over wil geven, compleet kaal voor te stellen. De vloer hebben we ondertussen al uitgezocht, wat is dan de volgende logische stap? Juist: je ramen! Raamdecoratie en gordijnen zorgen namelijk voor minder inkijk, meer warmte en isolatie en zorgen ervoor dat je ruimte minder hol klinkt; win-win-win dus! Tegenwoordig is er bovendien zoveel mogelijk, dat er altijd wel iets voor jouw smaak te vinden is.

Als ik nu nieuwe raamdecoratie uit mocht kiezen, zou ik direct voor m'n nieuwe favoriet gaan: de geweven hout vouw- of rolgordijnen! Je hebt ze vast al voorbij zien komen in dit seizoen van vtwonen in Den Haag en niet voor niets. Door het materiaal voegen ze een natuurlijke touch toe en ze blokkeren de inkijk, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat je nog wel naar buiten kunt kijken. En ze zijn bovendien in allerlei kleuren te krijgen, welke kies jij?

Om het interieur extra speels te houden, kies je voor een combinatie van raamdecoratie en gordijnen. Door bijvoorbeeld de geweven hout rolgordijnen te combineren met gave inbetweens op maat in een warme kleur voeg je extra warmte toe en kun je spelen met lichtinval. Mijn oog is gevallen op deze warme inbetweens!

Maak een statement met stalen deuren!

Stalen deuren; ze gaan al enkele jaren mee, maar ze zijn ook zo gaaf! Waar je ze voorheen vooral in het zwart en wit zag, kun je ze nu ook in allerlei gave kleuren, zoals brons krijgen. Wil je eenheid creëren in je interieur, kies dan voor dezelfde kleur stalen deuren als je raam- en deurkozijnen. Juist een statement? Je begrijpt het al, dan kies je juist voor een contrasterende kleur, zoals we hebben gedaan in seizoen 12 in Nieuwveen.

Wist je dat je ook met glas kan spelen? De bekendste stalen deuren hebben doorzichtig glas, maar mocht je bijvoorbeeld een trapkast of meterkast willen verbergen, maar wel glazen deuren willen, ga dan voor rookglas. Door dit donkere glas is de inhoud van de kast niet zichtbaar, maar heb je wel allemaal dezelfde deuren, wat weer voor rust zorgt.

Meer weten over stalen deuren?

Nu denk je bij je interieur al snel alleen aan je woonkamer en eetkamer, maar vergeet ook niet de beste vriend van je slaapkamer; de inloopkast! Menig vrouw (en man) droomt van een inloopkast en dat snap ik wel, kijk maar naar deze beauty uit seizoen 17 in Schagen. Een prachtige kast, met meer dan genoeg ruimte voor al je zomer- en winterkleren, beddengoed, sieraden, tassen, sjaals, noem het maar op. Wil je ook zo'n inloopkast? We ontwerpen hem graag samen met je, zodat ie precies de juiste afmetingen heeft, het perfect past en je de maximale opbergruimte hebt. Bovendien zijn er zoveel mogelijkheden in indelingen, materialen, kleuren, accessoires en bijvoorbeeld verlichting, dat het fijn is om met een kastenexpert je kast te ontwerpen.

Naast een luxe inloopkast zijn er nog meer mogelijkheden in kasten op maat. Kies bijvoorbeeld voor een moderne tv-kast op maat, met meer dan genoeg opbergruimte. Extra luxe toevoegen? Combineer 'm met een elektrische haard, zoals we deden in seizoen 18 in Voorburg! Lekker warm erbij zitten, zonder gasaansluiting of gesleep met kilo's hout. Ik zou het wel weten ;)

Vtwonen seizoen 18 afl 8 - Voorburg woonkamer kast op maat met elektrische haard
Zo zie je maar weer, een vtwonen-interieur is dichterbij dan je denkt! Door in de basis al de juiste keuzes te maken, die perfect bij je smaak passen, is het alleen nog een kwestie van stylen en inrichten! Helemaal enthousiast, maar wil je toch nog wel graag wat hulp bij het maken van de juiste keuzes? Kom dan langs in één van onze winkels, dan kijken onze stylisten graag met je mee en adviseren we je over alle mogelijkheden. Voor je het weet ben je weer helemaal verliefd op je huis!

Bekijk jouw Aanhuis.nl-winkel!
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?